Ga naar de inhoud

Waolstad plaotje fan de wèèk

 

De Waolstad Plaotjes van 2024

Week 17

‘3 jaren lang’ is de nieuwste single van Wilma Fieten
Alhoewel de titel anders doet vermoeden hebben we er geen drie jaar op hoeven wachten. De nieuwste single van Wilma Fieten gaat over een verblijf in de gevangenis en wat het met de naasten doet.

“Ik hoorde de Duitse versie een aantal jaren geleden en wilde het graag opnemen. Door de drukke werkzaamheden kwam het er maar steeds niet van”, vertelt Wilma. “Toen Martin Sterken, die de single heeft geproducerd, met de Nederlandse vertaling kwam, hebben we het gelijk opgenomen en ben blij dat het nu is uitgebracht”.

De single vertelt het verhaal van een man die in de gevangeinis zit en wat het doet met de naasten. Ook die zitten ‘gevangen’ in de situatie en maar geven hun onvoorwaardelijke steun.

Wilma Fieten is geen onbekende in artiestenland. Zij begon ooit als zangeres in bandjes, maar het was na het starten van haar eigen bedrijven niet meer te combineren. “Toen ben ik als solo zangeres verder gegaan”, zegt Wilma die inmiddels enkele albums en singles heeft uitgebracht.

Wilma geniet nog steeds van het optreden en is een welkome afwisseling tussen de drukke werkzaamheden. “Het blijft mooi om de mensen te vermaken tijdens een optreden”, vertelt Wilma tenslotte.

Met dank aan: Coen van Hoevelaak

Week 16

Zanger Denys komt met nieuwe single “Hemel op aarde”

De Achterhoekse zanger Denys (red. Dennis Rietberg) heeft vanaf 2018 elf nummers uitgebracht, maar nog geen echte Schlager. Natuurlijk wonend in het grensgebied en vroeger jarenlang op de bouw samen met zijn vader dagelijks naar Duitse zenders te hebben geluisterd, kon het zeker niet uitblijven.

Luisterend in de auto kwam ‘Himmel auf Erden’ van Andrea Berg ten gehore, en na een uurtje puzzelen had Denys de tekst herschreven en ontstond zijn nieuwe single “Hemel op aarde”.

Het nummer “Hemel op aarde” gaat over het gevoel dat je krijgt als je een nieuwe relatie begint na een heftige tijd en het weer helemaal ziet zitten. Het nummer heeft een frisse beat en de live gitaar geeft het nummer een heerlijke sfeer en wat het nummer ook een opvallend karakter heeft gegeven. De tekst is geschreven door Dennis Rietberg en de produktie is opgenomen bij de jonge talentvolle producer Dylan van der Feen.

Eerder had Denys al veel succes met zijn singles; “Sexy Lady”“ Nou je doet maar” “Guus kom naar huus” “He meissie” “Jij laat mijn bloed weer sneller stromen” “Jonge god van 50” “Mooie meisjes” “Laat me nooit meer alleen!” “Marie!” “ Je bent zo mooi!” en het in december 2023 uitgekomen “Toedeledie, Toedeleda, Toedeledokie!” waarmee hij landelijk gedraaid werd en nog steeds wordt op de radiozenders in Nederland en België.

Met dit nummer “Hemel op aarde” wat onder het label van CD Hamster Music uitgebracht wordt, laat Denys horen dat hij beschikt over een breed scala aan soorten muziek wat hij graag uitbrengt, van romantisch tot feest.

Release: 11 april 2024
Met dank aan: Willem de Bie

Week 15

Lieve allemaal: “Gisteren was, morgen komt en vandaag is NU!” LEEF VANDAAG.

Speciale dank weer aan “mijn lief” Cor de Boer voor keyboard/arrangementen, opname en produceren, Willem Kroon(Kroon Videowerk) voor de mooie clip, Hans ( Studio Leegte voor de eindmix en mastering en natuuurlijk  Geert Hakze (Music Promotie) voor de PR,  en “last but not least”, jullie allemaal die er naar willen luisteren en kijken,

liefs Alma.

Week 14

Deze week bracht Sieneke haar nieuwste single ‘Morgen Schijnt Weer De Zon’ uit, een wals die onmiddellijk een gevoel van warmte en geluk oproept.

Het feelgood liedje nodigt haar fans uit om mee te deinen op de betoverende melodie en oprechte emoties die de nummer met zich meebrengt. Met de nadruk op traditionele stijlen biedt ‘Morgen Schijnt Weer De Zon’ een frisse kijk op Sieneke’s muzikale veelzijdigheid.

Om deze wals tot leven te brengen, heeft Sieneke een samenwerking weten te realiseren met 4 getalenteerde dansers van niemand minder dan André Rieu, de meester van de wals.

De videoclip belooft dan ook een prachtig samenspel te worden, doordrenkt met elegantie bewegingen die perfect samenvloeien met de klanken van het nummer.

Week 13

Rita Young brengt na 63 jaar ‘Esperanza’ opnieuw uit…nu samen met Javi Escalera

In navolging van hun allereerste duet ‘Jij & Ik’ welke Rita Young en Javi Escalera in 2015 uitbrachten, lanceren ze nu de swingende voorjaarssingle ‘Esperanza’ die bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt. Voor Rita betekent deze release veel meer dan maar gewoon een duetje opnemen. Het is namelijk een bewerking van een lied dat zij al vanaf haar 17de levensjaar vertolkt. Destijds maakte haar muziekleraar deze plaat voor het zangduo waar ze vroeger deel van uitmaakte. Muzikaal gezien heeft producer Arjan Venemann het arrangement onder handen genomen en heeft een groot aantal live instrumenten toegevoegd met de trompet in de hoofdrol. Het resultaat is een prachtige productie waar prima de cha cha cha op gedanst kan worden. De oorspronkelijke versie was Spaanstalig. De nieuwe versie wordt afgewisseld in het Spaanse en Nederlands. Het zou voor de hand liggen dat Rita de Nederlandstalige tekst zou zingen en Javi verantwoordelijk zou zijn voor het Spaande gedeelte. Toch is ervoor gekozen om dat niet te doen, ondanks dat Rita geen woord Spaans spreekt.

Rita: ‘De oorspronkelijke versie kan ik nu nog steeds dromen. Ik moest echter wel even navraag doen naar de letterlijke vertaling. Een goed kennis van mij was namelijk getrouwd met een Esperanza en die zijn een tijdje geleden gescheiden. Javi heeft mij uitgelegd dat het om een vrouw ging die niet erg geliefd was. Zeg maar een wolf in schaapskleren. Nadat ik die kennis op de hoogte stelde van mijn idee gaf hij aan daar totaal geen problemen mee zou hebben. Javi heeft de tekst van zijn Nederlandstalige aandeel zelf geschreven. Eigenlijk ga ik met ‘Esperanza’ wel iets uit m’n comfortzone, maar ik geniet er met volle teugen van. We hebben ook bewust gekozen om dit duet op 13 maart 2024 uit te brengen. Ik zie het als een soort verjaardagscadeau ter ere van mijn 80ste verjaardag die plaatsvindt op 10 maart. Nog steeds verzorg ik optredens en het maakt mij niet uit of dat voor 10 personen of voor een publiek van 10.000 mensen is. Zolang ik er plezier in beleef blijf ik dat doen.’

Javi  heeft  ook  al  een  behoorlijke  reputatie  weten  op  de  te  bouwen  in  de entertainmentwereld. De geboren en getogen Rotterdammer met Spaanse ouders omschrijft z’n beroep als ‘creatieveling’. Hij begon ooit als zanger, maar inmiddels kan hij gitarist, songwriter, audioproducent, voice-over en acteur toevoegen aan zijn indrukwekkende loopbaan. Muziek staat voor hem zeker bovenaan. Hij zeg altijd: het is niet wat ik doe, maar wie ik ben….

Rita heeft al een muzikale carrière heeft van ruim 63 jaar is ze nog zeer actief met haar in  2011  opgerichte  Stichting  Muzikaal  Onthaal  Vlaardingen.  Ze  organiseert evenementen voor ouderen met als doel de mensen laten genieten en bewegen op haar muziek. Dat is haar lust en haar leven.
De CD-single ‘Esperanza’ is vanaf 13 maart 2024 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Met dank aan: Rood-Hit-Blauw / ScorePromotions

Week 12

Na het succes van zijn eerdere single ‘Oh Mia Bella’ is Marvin de Geest terug met zijn vrolijke nieuwe single ‘Stapelgek Op Jou’. Een single met de liefde als thema. “2023 was een bijzonder jaar waarin mooie stappen zijn gemaakt op muzikaal gebied”, aldus Marvin. “Met veel leuke optredens en singles die goed in de smaak vielen bij het publiek hebben we kunnen bouwen aan mijn muzikale carrière. Ik kijk dan ook heel erg uit om dit jaar weer nieuwe muziek te kunnen delen en veel te kunnen optreden. ‘Stapelgek Op Jou’ is hiervoor de perfecte single!”

De nieuwe single ‘Stapelgek Op Jou’ is geschreven door Emile en Michael Hartkamp en geproduceerd door Manfred Jongenelis. Marvin: “Ik ben erg blij met deze mooie samenwerking. Het blijft altijd leuk om een liedje over de liefde te zingen, ook omdat het voor velen een herkenbaar onderwerp is. Ik hoop dat de luisteraars er net zo enthousiast over zijn als ik!”

Met dank aan: Ilske Helleman

Week 11

Met “ ’s Nachts als je eenzaam bent” laat zanger Jogchum Schuur weer solo van zich horen en hij heeft er zin in! De song is ooit geschreven door Fred en Angie Rootveld voor de band Trio Vision en Jogchum heeft het lied opnieuw opgenomen in een iets modernere uitvoering.

De afgelopen jaren heeft Schuur een restart gemaakt met Duo Nooitgedacht maar nu samen met Albert Hindriks. Ze gaan stad en dorp af voor piraten feestjes maar ook bruiloften en partijen. Toch ging het Jogchum weer kriebelen om een solo plaat op te nemen. Een plaat uit de oude doos “ ’s Nachts als je eenzaam bent” is opgenomen bij Studio Martin Sterken die er een prachtige productie van heeft gemaakt.

Jogchum Schuur is een Nederlandse zanger, geboren in Finsterwolde. Op zijn 4e jaar begon de kleine Schuur als drummer, zijn ouders hebben hem altijd muzikaal gesteund en gingen stad en land af voor soundmix/playback shows waar hij vele bekers mee heeft gewonnen. Zijn grootste idool was en is Elvis Presley.

Schuur begon zijn carrière in Quarter Backs en daarna met Duo Nooitgedacht samen met Jacob Werkman. Kort zong hij in de Marry Boys Band en deed hij verschillende solo optredens. In 2005 besloot hij te kiezen voor een solocarrière. In 2006 won Schuur de talentenjacht ‘Talent van het Noorden’, de prijs was een platencontract.

Hij bracht in 2007 de single “Spreek me niet van liefde” uit. Na verschillende andere solo singels nam hij “Afscheid van een vriend” op, een muzikaal eerbetoon aan zijn vader Harm Schuur.

Met dank aan: Willem de Bie

Week 10

NRGY Music is supertrots deze ‘nieuwe’ volkse zangeres Fetty aan haar artiestenstal toe te mogen voegen! Fetty Nijboer, inmiddels 31 jaar en afkomstig uit Sneek, is al van jong af aan bezig met zingen als hobby tot haar 20e. Haar drie kinderen werden 11 jaar lang de prioriteit nummer één in haar leven, maar nu is ze blij dat ze opnieuw (professioneel) haar droom mag verwezenlijken.
Ze werd door haar ontdekster, Marianne Weber, opgemerkt door de opvallende YouTube filmpjes die Fetty uploadde en waar veel reacties op werden gegeven door fans in het land. Haar debuutsingle,‘Mamalief’, is geschreven door Emile Hartkamp.

 

Week 9

Na 15 jaar kwam zanger van het levenslied Martin Sifoy afgelopen september ineens terug met een 2.0 versie van zijn single ‘Leven Zonder Jou’. Een comeback waarmee hij grote indruk wist te maken. Zo wist Martin in de top 3 van de Nederlandstalige hitlijst te komen en scoorde tal van radio schijven. Een bevestiging dat het publiek nog steeds hunkert naar het echte levenslied en laat Martin dat nou als geen ander kunnen brengen.

Met zijn nieuwe single  “Mijn Beste Vriend” lijkt het beste van het Nederlandstalige levenslied samen te komen en valt het liedje als een perfecte puzzel in elkaar. Zo is het liedje geschreven door de nestor van het Nederlandstalige lied Emile Hartkamp. De productie is net als zijn vorige single gemaakt door producer Manfred Jongenelis.

Week 8

De Suskes in een trio bestaand uit: Sipke de Boer-Zang/Bas, Sytse Haima-Zang/gitaar en Wouter Bouma-Drum/zang. De band is opgericht in 2009. De eerste elf jaar werd de complete ritmesectie gedaan door Koos Keus, maar in 2020 werd hij vervangen door Wouter. Ook heeft Sipke toen de keuze gemaakt om de basgitaar te bespelen i.p.v. de gitaar.

Na vooral veel covers te hebben gespeeld, wordt er steeds meer eigen werk aan de setlijst toegevoegd.   Dit resulteerde in oktober 2019 in het plattelandshitje ‘Boeren aan de macht’, wat uiteindelijk het lijflied werd tijdens het boerenprotest in 2019. Dit nummer heeft inmiddels al 2 miljoen streams op Spotify. De andere agrarische hit ´Melken doe je zo´ is inmiddels ook de 1 miljoen views voorbij op YouTube. De single ´Donders machtig mooi´, was een kneiter van een hit. Deze Hollandse nieuwe stond 16 weken in de RADIONL top 30 en de Oranje top 30. Inmiddels is dit nummer ook de 2 miljoen streams voorbij. De single ´Illegale kroeg stond 3 weken in de Oranje top 30. Sipke en Sytse schrijven eigen nummers aan de lopende band en brengen ook met regelmaat solowerk uit, meestal in de Friese taal. Maar als er iets in het Nederlands wordt geschreven, dan gaan de heren luisteren of het eventueel geschikt is voor De Suskes.

De nieuwe single met de titel ´Zendpiraat´ , is de opvolger van ´Heen en weer´ moet een echte piratenkneiter worden. Het verhaal speelt zich af midden jaren 80. Zoals bijna elk dorp of stadje had ook Workum zijn eigen zendpiraat en hij luisterde naar de naam Atze de Groot. Het knusse gevoel van op zondagmorgen met het hele gezin om de radio heen zitten en verzoekjes aanvragen voor familie, vrienden, kennissen of collega´s, blijkt achteraf erg bijzonder te zijn geweest.

Het leuke was dat bij deze zendpiraat een vogeltje hoorbaar was, terwijl hij aan het praten was. Als eerbetoon hebben wij lief klein vogeltje uit Donders machtig mooi in een kooi gestopt en deze naast de zendpiraat acteur in de videoclip gezet.

De Suskes Live
Live druipt de energie ervan af. De partyrockcountryhoemparock&roll werkt zeer aanstekelijk en zoals iemand ooit zei: “Je hoeft niet van De Suskes te houden om een leuke avond te hebben. Het is net als bij André Hazes, de zaal gaat altijd mee.”

Veel interactie is een belangrijk aspect bij De Suskes en zij plaatsen het woord ‘feest’ in een hele andere dimensie. Het gaat erom wat je met de mensen doet, hoe het publiek de avond beleeft. Het ene moment is het kolderiek en het andere moment is de ondertoon wat serieuzer.

De Suskes hebben hun sporen live al ruimschoots verdiend en laten in alle windstreken van
Nederland, het stucwerk van de muur knallen. Een van de hoogtepunten is het 10 jarig jubileum in sporthal ‘De Trije’ te Franeker waar zo’n 2500 fans aanwezig waren. Andere hoogtepunten waren het Veenhoopfestival, De nacht fan Fryslân en Het Abe Lenstra stadion en het Paaspopfestival in Schijndel.

De toekomst

De Suskes zijn druk bezig in de studio. Momenteel wordt er gewerkt aan een aantal nieuwe nummers. De planning is ook dat er een compleet Suskes album uit gaat komen in 2024. De agenda voor live concerten in 2024 begint alweer aardig te lopen.

Met dank aan: Annerike van de Straat

Week 7

Patrick Damian is al lang geen onbekende meer in de muziekwereld. Na zijn twee eerdere singles vond Patrick het weer tijd voor een opvolger. Via Ton van Nationale Artiesten Parade kwam hij in contact met Frank Berghuis, die tekende voor de compositie en de tekst. Patrick: ’Als de muzieklijn en de tekst dan bij Manfred Jongenelis terecht komen is eigenlijk alles aanwezig voor een mooie opvolger.Het lied verteld het verhaal van een scheidend paar dat volgens Patrick alles eerlijk verdeeld en de kreet ‘Jij kan de klere krijgen en ik hou de rest’ zal zeker de komende periode luid uit de kelen klinken.

Met dank aan: ScorePromotions

Week 6

Jaman bezingt in ‘Kleine Janneman’ het levensverhaal van dat jochie van de straat

De  lancering  van  ‘Kleine  Janneman’ betekent voor Jaman veel meer dan het zo maar even uitbrengen van een single. Hij vertelt eigenlijk z’n levensverhaal in een paar minuten. Jaman groeide op in de Rivierenbuurt  te  Deventer.  Deze  wijk stond te boek als probleemwijk en daar weet  Jaman  alles  van  omdat  hijzelf omschreven werd als een type die geen stuiver waard was. Niemand wilde hem helpen en niemand zag hem staan. Op eigen kracht heeft hij veel bereikt en kan nu met trots zeggen dat “dat kleine jochie van de straat” inmiddels zelf z’n boontjes kan doppen. Dat succes heeft hij allemaal aan zichzelf te danken.

Jaman: ‘Om dat succes te bereiken heb ik hard moeten werken. Op de hoesafbeelding van ‘Kleine Janneman’ zit ik als 4-jarig jochie op de kruk bij een entertainer. Toen wist ik al dat ik zanger wilde worden. Naarmate ik ouder werd kreeg ik steeds meer verzoekjes om te komen zingen op zo’n beetje elk reiziger feest in geheel Nederland. Van dat geld dat ik daarmee verdiende liet ik cd’s maken die ik vervolgens met venten langs de deur verkocht. Dat waren in die tijd toch zo’n beetje 2500 stuks. Uiteindelijk werd ik door het grote publiek ontdekt en gezien het aantal uitgebrachte singles en albums mag ik niet klagen. Toch had ik altijd een wens om een lied over mezelf te maken. Omdat ik vanwege de opname van m’n vorige single ‘Alles draait om de poen’, die bij Hans Aalbers Recordings in Nederhorst Den Berg geproduceerd is, nam ik wederom contact op met producer Arjan Venemann en liedjesschrijver Geert Leurink. Ik vertelde dat ik mijn levensverhaal op single uit wilde brengen. Wij zijn samen gaan ‘puzzelen’ en over het eindresultaat ben ik meer dan tevreden. Muzikaal gezien proef je een beetje de Hazes-saus en dat maakt het plaatje compleet. Ondanks dat ik het liedje voor mezelf heb gemaakt denk ik dat veel mensen zich in de tekst kunnen vinden. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik zo af en toe nog wel naar vrienden en familie in die wijk ga. M’n moeder woont er ook nog steeds. Toch is het niet meer wat het geweest is. Vroeger had iedereen steun aan elkaar en dat is in de loop der tijd wel veranderd.’

In de clip, die door Apex Audio Visuals is geproduceerd, speelt het zoontje van Jaman, die toevallig ook als Jaman door het leven gaat, de hoofdrol. Kleine Jaman werd op dezelfde manier gekleed als zijn vader, uiteraard met pet. De beelden zijn natuurlijk geschoten in de Rivierenbuurt. Ondanks dat een groot gedeelte van deze buurt plaats heeft gemaakt voor nieuwe woningen, is niet alles afgebroken. Op die plekken zijn de herinneringen van een aantal ondeugende dingen die Jaman vroeger heeft uitgevreten op beeld vastgelegd. Ook het bekende Deltaplein waar Jaman met een accordeon geld verdiende is te bewonderen.

Met dank aan: Nel van Olm

Week 5

Zangermodeshow ” De Tjaboo van het zuiden” is een echte allrounder als het gaat om muziek en entertainment! Met veel enthousiasme en energie zet hij de tent op z’n kop! Gegarandeerd……….

Wat ooit begon als grap is uitgegroeid tot een zang carrière. Al sinds kleins af aan is Mo al een energieke en een vrolijke jongen, Zijn eerste keer op een podium voelde hij zich meteen thuis en wist dat hij dat dit is wat hij wilde en er iets mee moest gaan doen!

En dat  hij aan de weg timmert bewijst  zijn  leuke single “Kom dans met  mij”

De Nederlandse volksstem in combinatie met zijn act en repertoire is zanger Modeshow dé artiest die je nodig hebt als je een feestje wil bouwen.

Week 4

Een nummer van de te jong overleden zanger Benny Neyman iets aangepast en opnieuw gezongen door Gerard van Mourik als een ode aan Benny Neyman, die een groot talent was en voor menigeen een voorbeeld.

Week 3

2024 moet hét jaar worden voor Justen de Wildt. In 2023 maakte de zanger al grote stappen door een samenwerking aan te gaan met platenlabel Smaragd Music en boekingskantoor Lukassen. Daarnaast treedt hij op door heel het land en wordt zijn eigen repertoire steeds populairder waaronder zijn hit ‘Esmeralda’.

Met zijn nieuwe single ‘Schoonheid’ laat hij opnieuw horen dat hij als geen ander weet hoe je een feestje moet bouwen. Zijn sound is vrolijk, dansbaar, aanstekelijk en zingt makkelijk mee. ‘Als artiest krijg je natuurlijk de grootste kick wanneer mensen je liedjes meezingen en tijdens mijn optreden bij het Mega Piraten Festijn in het GelreDome stond ik echt met kippenvel te zingen!’ aldus Justen.

‘Schoonheid’ is vanaf 5 januari te beluisteren via alle kanalen en is het startschot van wat beloofd een heel mooi en muzikaal jaar te worden voor Justen de Wildt!

Met dank aan: Nel van Olm

Week 2

Henk Voskuil, komt met een nieuwe singel genaamd “ Mijn liefde voor muziek”.

Na een poosje van stilte heeft de kleinzoon van Henk hem over te streep weten te trekken om weer eens een nieuw nummer uit te brengen. Zo terugkijkend op zijn jarenlange carrière, wilde hij graag een nummer uitbrengen waarin hij het verhaal verteld over zijn jarenlange liefde voor muziek die al op jonge leeftijd begon.

Als klein jongetje speelde Henk al accordeon en daar is het allemaal mee begonnen, hij wist toen al dat dit was wat hij wilde, muziek maken en zingen. Hij was destijds 12 jaar oud toen hij met zijn accordeon achter op de fiets naar les ging en op 19 jarige leeftijd zong hij al in de band “Bleu Comments”. In 1993 werden de “Tornado”s” opgericht en boekten vele successen, vooral bij de piraten, door het hele land heen. Deze band is in 2012 gestopt, daarna ging Henk solo verder. En ook deze carrière is een succes, tot op de dag van vandaag heeft hij door het hele land heen mooie optredens, zet hij nog menig feesttent op zijn kop en zingt jong en oud zijn liedjes enthousiast met hem mee.

Voor zijn nieuwe singel kwam Henk dit nummer tegen, het origineel is van het Duitse duo Fantasy, en zag daarin de basis om zijn liefde voor muziek te bezingen en hoe het allemaal begon. Arjan Venemann van AV-Studio heeft de band gemaakt en samen met Jacqueline Hermes-de Bie is Henk om tafel gaan zitten voor de tekst. Het is weer een nummer geworden die Henk op het lijf is geschreven, met zijn karakteristieke stem weet hij het gevoel over te brengen en verteld hij het verhaal van zijn grote liefde, de muziek.

Deze liefde is nooit over gegaan en tot op heden treed Henk nog regelmatig met veel plezier op en heeft hij zijn passie nooit verloren.

Met dank aan: Willem de Bie

Terug naar boven